Onder preventieve zorg voor uw huisdier valt het vaccineren, ook wel (in)enten genoemd. Door uw dier goed te laten vaccineren beschermt u uw huisdier tegen gevaarlijke ziektes.

Hond
De fabrikanten van diergeneesmiddelen besteden veel tijd en energie aan de ontwikkeling van steeds betere diergeneesmiddelen voor honden. Toch zijn er nog steeds ziekten waartegen geen goede medicijnen bestaan en die dus niet of niet goed behandeld kunnen worden. Gelukkig is het mogelijk honden tegen de meest gevaarlijke en besmettelijke ziekten te laten vaccineren.
Klik hier om naar een artikel te gaan over het vaccineren van honden.

Kat
Ook uw kat kan tegen gevaarlijke en besmettelijke ziektes worden gevaccineerd. De meest voorkomende ziektes zijn kattenziekte, niesziekte en hondsdolheid.
Klik hier om naar een artikel te gaan over het vaccineren van katten.

Konijn
We hebben de afgelopen jaren al vaak myxomatose en VHS bij konijnen gezien in onze praktijk, helaas ging dit gepaard met veel sterfte. Veel konijnen liefhebbers kwamen er tot hun schrik achter dat hun konijn(-en) niet geënt waren en hebben de schade alsnog ingehaald. De entingen worden normaal in het voorjaar (april) gegeven, de konijnen zijn dan 1 jaar beschermd.
Klik hier voor meer informatie over het vaccineren van konijnen.