Het belang van verzekering.
Een verzekering is vooral zinvol als u echt gehecht bent aan uw huisdier en zich enorm betrokken voelt bij het welzijn van hem of haar. Het is met een ziektekostenverzekering voor dieren hetzelfde als met andere verzekeringen: als uw dier niets mankeert, hebt u al die jaren voor niets premie betaald!
Daarom is het vooral belangrijk dat u de volgende vraag aan uzelf stelt: bent ik in staat om in 1 keer een groot bedrag aan de ziektekosten van uw dier uit te geven, als dat moet? Dit bedrag kan bij een grote hond oplopen naar 2 tot 3 duizend euro! Als u dat bedrag kan missen, is een verzekering niet zinvol.

Wat wordt er verzekerd?
De goede verzekeringen vergoeden nagenoeg alle ziektekosten die gemaakt moeten worden als uw huisdier ziek wordt. Mocht hij het slachtoffer worden van een verkeersongeval, geen probleem. Mocht uw huisdier een ernstige leveraandoening krijgen, wordt dit vergoed.

Wat wordt er niet verzekerd?
U moet er rekening mee houden dat alle preventieve diergeneeskunde (zoals entingen en parasietenbestrijding) of helemaal niet of maar gedeeltelijk vergoed wordt. Voor dieetvoeding geldt hetzelfde. Als uw kat een nierprobleem ontwikkelt en de rest van zijn leven dieet moet eten, zal dit niet door de verzekering gedekt worden. Chemotherapie bij vormen van kanker wordt door sommige verzekeringen gedeeltelijk vergoed, maar de meeste vergoeden het helemaal niet.

Goede verzekeringen
Er zijn eigenlijk twee goede verzekeringen, te weten: Proteq Dier & Zorg verzekering en Petplan. Alle andere verzekeringen hebben vaak slechte voorwaarden, dat wij deze u zelfs afraden.