Sommige honden houden van rennen, sommige honden van stoeien, sommige van afpakken. Net als mensen hebben honden voorkeursstijlen bij het spel. En daarbij hebben ze ook nog voorkeurs spelpartners. Op de site van de dierenbescherming kunt u een test doen om eens te kijken wat de stijl van uw hond is: Mogelijk helpt dat u om het gedrag van uw hond maar zeker ook van de andere honden beter te begrijpen/

Korte namen voor verschillende spelstijlen die uit de test komen zijn:

Afstandhouder, Balanceerder, Bange blikvanger, Coole Gast, Druktemaker, Grenzeloze Blijerd, Sprinter, Steunzoeker, Armpje-drukker, Boze blikvanger en de Vechtjassen. Bij de test staat goed en kort omschreven welk type uw hond is.

Wat kunt u hiermee?

Als beide honden dezelfde stijl hebben gaat het al gauw goed, maar sommige stijlen pas slecht bij elkaar. Bijvoorbeeld de heel fysieke spelstijlen als de vechtjas en de uitlokkende boze blikvanger combineren nauwelijks met andere stijlen.

Niets leukers dan vrij spelen met andere honden, maar mogelijk kunt u met deze kennis blessures en gevechten voorkomen. Een goed initiatief van de dierenbescherming!

 

Doe de  sociaal type hond’-test!